ahojky ecim
tys me ale pobavila. docetla jsem si te az ted, pri kojeni mimina.
teda diky, nevedela jsem, ze jsem dokonala matka, kdyz deti neparkuju pred telkou ani pred dvd na pocitaci. (a mikrovlnku taky nemam ;-) )
Ahojky Markéto,
právě jsem dorazila s dětmi z procházky, která trvala přes 3 hodiny, a pustila jim jejich vytouženou pohádku, na kterou se TĚŠILY.
"jen me zarazi, jak podle tve zajimave logiky usuzujes, ze jim cely zivot budu vycitat, ze jsem si ani nemohla vypit salek caje nebo se osprchovat. :-O
a taky predpokladas, ze mam nejspis desny neporadek nebo deti cely den ve skolce :-O"
Mě zaráží, že máš potřebu se o mě otírat, když o mně skoro nic nevíš. Mně kdyby matka předhazovala, že mi nepouštěla pohádky, tak bych ji za to poslala někam, že jí na takové přednášky nejsem zvědavá, že mi je raději měla pustit a teď mi dát svatý pokoj.
"nemyslis, ze mas nekde problem? vypada to, ze tvoje deti ti budou muset byt sakra vdecne, ze jsi se jim obetovala a byla s nimi cele dny samotinka. jestli nebudou, tak beda jim!"
Já se svým dětem NEOBĚTUJU a žádnou vděčnost od nich NEVYŽADUJU. Naopak tento typ matek nesnáším. Jsem sice jako matka hodně pečlivá, ale hájím si i svůj životní prostor, dělám si mateřskou takovou, abych si ji užila jak já, tak děti. Když potřebuju, tak si prostě ulevím, abychom se všichni doma nezbláznili. A fakt nevidím důvod, proč bych se měla cítit blbě, když ve chvíli, kdy zrovna dělám něco nebezpečného (třeba vaření) a moje děti se zrovna neumějí zabavit samy, tak jim pustím nějakou pěknou pohádku, na kterou se těší a při jejimž sledování jsou šťastné. Abych tu práci měla co nejdříve hotovou a mohla být zase s nimi. Je to mnohem příjemnější řešení, než aby se mi věšely na nohy a já jsem všechno dělala mnohem déle. Jsou malé, náročné, staršího syna jsem zatím nedala do školky (nechtěla jsem) a manžel je od rána do večera v práci. A i když mám pomáhající babičku, tak si prostě musím najít způsob, jak si usnadnit život.
"kdyz jsi tak napruzena, ze musis napsat tolik nas.anych odpovedi na moje proste konstatovani, ze se to da zvladat i bez telky, tak bys snad mela aspon na jedno nebo dve dopoledne v tydnu najit pro deti nejake hlidani a byla bys vic v pohode"
Díky za doporučení. Tvá rada je velmi chytrá. Přesně takovou radu tady často dávám. Kdyby mi s dětmi nepomáhala moje maminka, tak to přesně takhle udělám.
nazdarek
Já jsem v pohodě, dokud mi tu někdo neudělá takovou přednášku jako Ty. Ze svého vlastního rozhodnutí dělám hodně věcí důkladně, a tak si kvůli Krtečkovi popel na hlavu fakt sypat nebudu. A kvůli mikrovlnce také ne. Ohřívám v ní totiž téměř výhradně domácí stravu.
A jsem moc zvědavá, co mi kromě pohádek a mikrovlnky otlučeš o hlavu teď.