| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Já mám se sčítáním trochu jiný "problém". Některé otázky jsou tam napsané tak, že se dají v naší situaci vyložit různě. Jaksi nevím co je správně a myslím, že takových případů bude víc, tak záleží jak to kdo pojme.... takže asi zas budem velmi kvalitně posčítaní (ale já to vyplním podle sebe a oni ať si to pak sčítaj a přebíraj jak chtěj, když nejsou schopní sestavit dotazník tak, aby otázky byly položeny jednoznačně.)

Abych byla konkrétní- mám adoptovanou dceru (mimochodem máme ji už přes 3roky, ale sčítací list jsme na ni nedostali, takže jsme museli dostat náhradní, zatímco na desetiměsíční dcerku jsme dostali v pohodě už předtištěný a kamarádka dostala jak na syna v adopci tak dokonce na syna v předadopční péči, takže nevím, jaktože jim zrovna ta naše princezna zas unikla) no a teď jak mám jako vyplnit u sebe kolonku: "počet živě narozených dětí" - mám děti dvě, obě se narodily živé, takže míním uvést 2 (nicméně porodila jsem z nich jednu, a pokud biomatka pochopí otázku jako počet živě porozených dětí (o tom, že by se o ně musela starat tam nic není), tak ji započítá taky ... Takže já uvedu 2, ona 1 to máme dohromady 3 na papíře, ale v reálu tu běhaj jen dvě)
S tím souvisí i otázky v dotazníku adoptivní dcery jako např "Bydliště matky v době vašeho narození" - no její matka dle RL jsem teď já, tudíž míním uvést svou adresu v té době. Ale v době jejího narození byla její matkou úplně jiná osoba, která pochopitelně zas bydlela jinde.

No prostě nevím ani k čemu to má posloužit, ale pochybuju, že to bude mít nějakou extra valnou objektivní vypovídací hodnotu, když si ty otázky máme vyložit každý jak dovedem. Tak trochu z toho mám pocit, že při sestavování dotazníku se vůbec nebraly tyhle drobnosti v úvahu. ~e~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.