| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kolik stojí svatba

Já jsem k tomu přistupovala tak, že svatba je obřad, a to obřad rodinný. A postupem jsem si říkala, že svatba není pro novomanžele, ale pro příbuzné. A pak jsem byla docela překvapená, že i my dva jsme nakonec měli pěkné zážitky. Nemůžu tedy říct, že by to byl pro mě nejkrásnější den v životě, natolik se k tomu neupínám, snažíme se mít těch "nejkrásnějších dní v životě" víc. Ale protože jsme měli svatbu v kostele, jak jsem psala, musím se přiznat, že to pro mě byla rozhodně nejkrásnější mše svatá v životě. A zřejmě je to podobné i při občanském obřadu. Svatební hostinu jsem přežila s úsměvem, ale to už pro mě vůbec důležité nebylo.
Hodně vdaných žen mi předtím potvrdilo myšlenku, že svatba je pro příbuzné. No, není to tak docela. Takže to upravím. Na příbuzné by se přitom mělo myslet. Mělo by se jim poněkud vyhovět. Pozvat je, jak je to jen možné, myslím si, že rodiče, sourozenci a prarodiče by měli být samozřejmostí. Třeba by Vám to opravdu "neodpustili". Jsou ale samozřejmě výjimky. Na druhou stranu, vzít se potajmu na nějaké zahraniční cestě je asi fajn dobrodružství. Každopádně odpadá řada povinností ;-))
A jen abych nezamlčela tu druhou půlku svatby. Novomanželé chystají svatbu pro příbuzné tím, že je pozvou a pro sebe tím, že si vyberou šaty, květiny, hudbu atd přesně podle svého vkusu. a to je taky hodně.
Tak to je názor vdané ženské. Ale podotýkám, že jsem rodinný typ.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.