Přidat odpověď
mám třetí dítě, dvě starší - momentálně 8,5 a 4 roky nikdy nebyly za ruku chodící.
Ve věku tvého syna jsem měla situace, kdy nekompromisně prostě za ruku šly i přesto, že na ně na oba byl spoleh - a to přes silnici ač to bylo se řevem. oni časem přestaly protestovat, na chodníku jsem je zase pustila.
syn od dvou chodil do školky a tam kupodivu s kamarády za ruku chodil rád.. a dcerka je to stejné, jak s námi jde někdo na procházku tak hned s každým chce chodit za ruku, nebo kdž chce jít s někým jiným než se mnou ven, tak ví, že musí jít za ruku - což jí připomenu před odchodem a že musí toho dotyčného na slovo poslechnout. Má to tak cca od tří let.
Dcerka má adhd, takže do těch tří s ní nikdo fakt nikam nechtěl chodit a prarodiče z manželovi strany nejsou ani teď.
Se mnou za ruku chodí spíš výjimečně.. vozím teď třetího v kočárku, tak si to i občas už užívá, že jde třeba manžel a veze kočár a ona může se mnou nebo s manželem nebo s oběma za ruku.
Nesjstarší už za ruku chodit teď nechce a chodil rád asi jen od 5 ti do 6ti let, než začal chodit do školy.
Předchozí