Přidat odpověď
Jéje, to závidím, v našem bytě není plyn vůbec zavedený, takže jsem se musela spokojit s elektrikou a byla jsem z toho dost naježená. Na plynu se vaří báječně, rychlá regulace, dá se to pořádně "voroštovat", nemá vůbec vliv to, když se pustí všechny plotýnky, pořád hřejou všchny stejně... (u elektriky většinou když se pustí všechny naplno, tak u všech trochu zeslábne výkon, protože to neutáhne).
Dá se pěkně flambovat, jen nakloníš pánev a chytne to, nemusíš dělat kejkle se zapalovačem...
Na chalupě si vaření na plynu vždycky užívám :)
Troubu mám raději elektrickou, protože hodně peču sladké pečivo a na pečivo je elektrická lepší, rovnoměrněji propéká těsto a nespaluje povrch. Zato v plynové se skvěle peče maso - kuře z plynové chutná spíš jak grilované, kdežto z elektrické je vždycky takové spíš trochu "odušené" (samo, že ne úplně, ale rozdíl v tom fakt je). Pak se v plynové nádherně peče chleba, pizza, flammkuchen...prostě všechny ty věci, které se pečou původně v rozpálených kamenných pecích.
Jediné, co mě na plynu vždycky štvalo, bylo třeba smažení palačinek a lívanců - i s použitím rozptylovače plamenů se mi pekly nerovnoměrně.
Ale třeba moji rodiče měli dlouho kombinovaný sporák - dvě plotýnky plyn, dvě plotýnky elektrika. Bylo to dost fajn, plyn na rychlé vaření vody na těstoviny, na opékání steaků, na wok... a elektrika na pomalé táhnutí vývarů, omáček.. a na ty palčinky. Vyhovovla jim tak, že si po jeho dosloužení pořídili ještě tentýž, opět 2+2.
Teď už mají elektriku, protože teď taky nemají zavedený plyn, a máti též za plynem pláče.
Předchozí