| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Mateřská škola, nebo mateřské centrum?

Lido,

Pochopila jsi úplně přesně, co jsem měla na mysli, a asi jsi to lépe vyjádřila.

Do zaměstnání chodí většina matek (nejen ty, které chtějí „obrovský barák na klíč a spoustu přepychu“). Chodí tam i takové, které chtějí svým dětem dopřát slušné bydlení, trošku soukromí, pobyt na čerstvém vzduchu, hezké prázdniny, možnost vzdělání... To je přece úplně přirozené.

Učitelka MŠ je kvalifikovaná pedagogická pracovnice, která má odborné znalosti, zkušenosti i zázemí na to, aby se věnovala našim dětem. Nepřímo ji také platíme ze svých daní. Nedávno jsem nahlédla do práce jedné ředitelky mateřské školy a pochopila jsem, že tyto děti mají tak bezvadný program, jaký bych jim nikdy nemohla doma nabídnout. Věřím, že většina učitelek MŠ dokáže mé dítě připravit na školní docházku lépe než já, a kvalitní učitelce tuto zodpovědnost velmi ráda svěřím. Tak jako lékaři svěřím zdravotní problém, u květinářky objednám kytku, u kadeřnice se nechám ostříhat. Když nebudu spokojená, pokusím se najít jinou mateřskou školku. Autorka článku se snaží naznačit, že to je vlastně „normální“, že učitelka MŠ nemá žádnou zodpovědnost a že v tom případě by měl člověk dělat, jako že se nic neděje, nestěžovat si a chopit se jako dokonalý rodič zcela automaticky všech těchto radostných povinností.

Vůbec si nemyslím, že bych měla po večerech probírat s dítětem základy čtení, psaní a počítání, jestliže máme na tuto práci spoustu kvalifikovaných lidí.

Z.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.