Přidat odpověď
Já si myslím, že zrovna administrativa vyžadující spolehlivost a nepředpokládající nějaký závratný profesní růst, je oblast, kde se hledají ženský 35-50. Víc tedy asi ne a to převážně z toho důvodu, že šéfstvo potřebuje být starší a takových je málo, v mladé historii našeho byznysu jsou prostě "mladí" šéfové.
Těžko se říká někomu o 15 let staršímu "Miluško, najděte mi, přineste mi, připravte mi, ..."
A krása?
Vezmi si to tak, že správně-administrativní úseky někdo (obvykle žena) šéfuje, aby si pod sebe brala nezkušené ambiciozní tele, které buď se pohrne výš nebo záhy otěhotní, přičemž bude mít v pase 60 a prsa jako Alena Šeredová...
No to by musela být echt masochoistka.(tento odstavec není namířen proti hezkým absolventkám)
Já mám zkušenost, že "nabouchaný" životopisy škodí.
Je totiž divné, pokud se někdo, kdo ovládá 5 jazyků, má 2 VŠ a 20 mezinárodních certifikací hlásí na místo za 18 bt.
Personalista si řekne, že buď je navzdory svým glejtům neschopnej nebo chce vyvatovat nějaký přechodný období a jeho úmysl je jiný než tam dělat asistentku alespoň pár let.
Píšeš-li na pozice nevyžadující exkluzivní věci, potlač svou erudici a spíš popiš, jak jsi na kterých pozicích hezky rovnala papíry, byla pečlivá atd.
Práce je málo, z druhé strany (a může to být tím, že jsou lidi vystreslí z toho, že dlouho hledají) se někteří uchazeči jeví jako mimozemšťané.
Tento týden dělal můj šéf pohovor s nějakou paní (41 let) a z kanceláře se asi po 10 minutách ozval takový oboustranný řev(a ta dáma začala), že jsem to za 2 roky praxe u svého impulsivního šéfíka nezažila.
Nebyla jsem u toho, nevím přesně o co šlo, ale padla tam prý otázka vztahující se k tomu, že dotyčná často mění práci.
Byla jsem v šoku.
Předchozí