Přidat odpověď
Ahoj, jsem tu nova a potrebovala bych se poradit. Piste mi sem prosim vase nazory.
omlovam se, nemam nainstalovanou cestinu.
Problem:
Manzel mel bratra, ktery nedavno zemrel. (zbyli mu dalsi 3 sourozenci).
Ten bratr mel 2 deti a byl asi 12 let rozvedeny. Deti, kluk a holka uz jsou dospele, ale bydli se svou matkou, ktera je vychovala. Ona se moc nechtela angazovat a tyhle zalezitosti prenechala na pozustalych bratrech.
Nechci tu moc popisovat podrobnosti, ale jednalo se o to, ze ten bratr hodne pil, moc o sebe nedbal a byly tam i drogy. Pak zemrel a nechal po sobe hlavne dluhy.
Ted muj muz prisel s tim, ze by mohl pozvat 1 to dite k nam domu, na 3 mesice az pul roku.
Jedna se asi o 19 lerou slecnu, kterou videl naposledy nekdy v 7 letech a pak parkrat na fotce u babicky.
Naleha abych mu rekla, jestli s tim souhlasim.
(jsem jeho 2. manzelka a jeho rodinu skoro neznam, protoze jsou vselijak rozvedeni a nekomunikujou spolu).
My mame maly byt 1+1 a ja jsem na materske se 2 detma.
Pry by bylo supr mit hlidacku kdykoliv, ale ja jsem si nechala cas na rozmysleni, ze si o tom vecer promluvime.
Ja popravde nevim a moc se mi do toho nechce. Holcinu neznam, ale nejak si nedovedu predstavit, ze by mi bylo 19, zemrel mi otec a ja bych mela jit bydlet ke strejdovi, kteryho neznam, do mini bytu se 2 malyma detma a zenou, ktera je na MD. Ten napad mi prijde divnej. Manzel asi uz neresi to, ze bysme nemeli kam dat dalsi postel, mela bych vic vareni, prani, jezdeni po nakupech a mela bych ji delat treba i program aby se nenudila, kdyz to tu vlastne nezna. Hlidat by mohla tak 2x za mesic, protoze manzel hodne pracuje a nema cas. Sama jsem rada, kdyz jsme aspon nekdy pohromade jako rodina.
Oni kdyz resili veci okolo pohrbu tak nikdo nemel penize, my sami taky nemame na rozdavani, porad mi pripomina ze musime setrit, ale ted by s touhle jeho neteri byly dalsi vydaje. Ona pry studuje, ale ted bude mit maturitu a dava si rok pauzu a pak chce zkusit prijimacky na VS.
Co byste delaly vy, kdyby s takovym napadem prisel vas muz a meli byste bytovou a rodinnou situaci jako my?
Ted me jeste napadlo mu rict, ze jestli si chce zahrat na hodnyho strycka tak muze dat nase penize co jsme usetrili na dovolenou tem pozustalym detem nebo jim z toho zaplatit nejakou dovolenou, treba u more s programem potapeni. My bysme jeli na chatu, detem je jeste jedno jestli maji more nebo ceske koupaliste. To bych asi udelala radsi nez mit tady jen tu holku, pokud by ona k nam vubec chtela a ten jeji bracha by z toho taky neco mel.
Předchozí