Lido, prispevek Elisky me take dost vykolejil, to je uz trosku moc. Myslim ale, ze jsme tu vicemene vsechny mamky "placacky" pouze v krajnich pripadech. Tedy, ja zatim pouze teoreticky, protoze nemam tak stare dite, abych praktikovala tu nebo onu metodu. Nicmene uz o sobe vim, ze v krajnim pripade placnu (zatim 2x), takze se pocitam mezi matky "placacky".
Rikas, ze jsi byla chovatelka, ne cvicitelka. Nicmene, pokud mi pamet slouzi, chovni psi musi mit nejen urcite parametry, ale i projit jistymi zkouskami, aby byli uznani jako chovni. Takze jsi je aspon trochu cvicit musela...
No nic, srovnani vychovy psu a deti je skutecne absurdni, souhlasim. Ja ale nesrovnavala vychovu, ale jen urcite chovani - pes: inteligentni, vi co ano, co ne. Nevi sice proc, ale to je prave to, co ASI zvlada rocni dite. Jen me proste napadlo, ze zrovna v urcite situaci to ma hodne spolecneho - nevim, jak stare mas deti, ale moje dcera ma 15 mesicu a je velmi vnimava. Ale porad je to dite. Rozumi hodne, vi, ze neco nema delat, ale nevi proc, proste tomu jeste nerozumi. Zrovna tak, jako pes. Proste mi to pripomnelo meho pejska, ktery se choval temer stejne. Jen byl o neco poslusnejsi...;o)
PS Pejska jsem nebila, ani nepretahovala novinami pres cumak. Ale ano, parkrat jsem ho placla.
Předchozí