Kamilo, já se teda ještě přeptám, ale dodnes jsem byla přesvědčená, že se THC kůží vstřebává - třeba při sklizni většího množství trávy, nebo výrobě hašiše. Je fakt, že u toho člověk i dýchá, ale ještě to ověřím. Nebo neví to tady někdo?
Předpokládala jsem, že pokud někdo dělá mast z konopí, dělá ji z něj právě kvůli THC (ostatní látky by se nejspíš daly vytáhnout i z jiných rostlin, nebo od THC nějak oddělit). Jak je to teda s jeho obsahem v masti?
Milado, konopí je víc druhů - třeba konopí technické THC téměř neobsahuje, zatímco jiné druhy ano. Konopí s významnějším obsahem THC se říká marihuana a THC je ta látka, o jejíž účinky uživatelům marihuany jde. Aby to bylo úplný - minimální obsah THC mají listy, užívají se hlavně konce větviček s mladými výhonky a květy - "paličky" a nejvíc THC je v pryskyřici, která se na paličkách vylučuje (do hrudky sežmoulaná pryskyřice je hašiš). Kdybych z toho dělala mastičku, asi bych teda začla postupně od listů a pak případně koncentraci zvyšovala, ale zatím neznám nikoho, kdo by takovou mast úspěšně užíval. (Teda vím o jedné mamince z Rodiny, ale ta to teprve zkouší - zatím nevím, zda úspěšně.)
Předchozí