Přidat odpověď
Terí pronajmutí dělohy u nás bohužel není právně ošetřeno. Existují případy kdy se to "nějak udělalo", ale přímo jako možnost to u nás zatím není. Hlavní problém tedy zůstává, že ze zákona je u nás matka vždy ta žena, které porodila a fakticky vzdát se dítě s platností může až po šestinedělí. Může se tedy stát, že si to rozmyslí a pak ji právně nikdo nemůže přinutit dítěte se vzdát a to ani v případě, kdy by šlo o miminko zplozené ze spermie a vajíčka jiného páru. V některých zemích ale právní úpravy tohodle vztahu "pronajaté" dělohy existují a někde třeba rodiče o dítěti můžou rozhodovat už od určitého týdne těhotenství. Prostě je legálně jejich a s ženou, která ho nosí na to mají normální platnou smlouvu, takže pak z toho nemůže vycouvat.
To by bylo ale na jinou diskusi. Já jen chtěla ukázat, že jak Rep. to postavil do úrovně lesby jsou v pohodě, gayové bez možnosti a ještě ti co mají pocit, že přednest při adopci by měl mít hetero sezdaný pár jsou všechno krávy (případně snad i volové, protože si nemyslím,že by to byl názor rize ženský). Tohle se mi prostě nelíbí. Diskuse je o střetávání různých názorů a není podle mě nutné okamžitě vynášet podobné soudy a tituly.
Předchozí