| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Předem se omlouvám, asi to bude román.
Máme 50 let starou chatu, na které vždy všechny řemeslné práce udělal náš děda a poté můj ex. Dnes už děda na chatu nejezdí a po rozchodu ex také ne. Můj nynější partner (jsme spolu 7 let) na jakékoli chaty, trampy, výlety jezdí nerad - nehledě na to, že tato chata mu nepatří a ani jí nezdědí, takže tam nehodlá ztrácet čas nějakou prací. Manuální práce taky nerad.
Tím pádem jsem na chatu zbyla já, náš syn batole a moje mamka. Bohužel leta bez údržby se začínají projevovat a my letos musíme dělat nějaké stavební úpravy. Ani jedna tomu nerozumíme ani za mák, ale řemeslníka si dovolit nemůžeme. Prostě situace k posr...
Příběh pokračuje tím, že mojí tchýni se u nás na chatě velice zalíbilo, takže neváhala a koupila si chatu cca 300m od naší. Samozřejmě začla probíhat rekonstrukce, dělaná odbornou firmou. (Tchýně je na tom finančně výrazně lépe než my), ale i tak se tam našla práce pro mého partnera laika, který slyší na to, že tu chatu zdědí, tudíž tam musí jezdit makat. I když strašně nerad. Ale matinku poslechne, ona je taková ředitelka zeměkoule - každý jí poslechne.
V praxi to tedy probíhalo tak, že jsme večer přijeli na naši chatu s partnerem. Ráno po snídani se sebral a šel pracovat na chatu ke tchýni. Vrátil se večer totálně hladovej a utahanej. A takhle třeba 3 dny v kuse. Já mezitim dělala sama omítku se synkem nebo když spal poo, natírala jsem střechu. Naše chata se tedy pomalinku rozpadá a jejich chata vzkvétá. Žádat peníze na opravu po živiteli rodiny na NAŠÍ chatu je nemyslitelné.
Teď na Velikonoce jsme byli na chatě jen s mojí mamkou a synkem a odklízeli jsme spadlou omítku (jinou než jsem dělala), teď jí ještě odvést do popelnice...Ale nemá kdo! Partner byl o Velikonocích doma, protože měl konečně volno a přece ho nebude trávit na blbý chatě.
Napadlo mě zavolat ex a jeho kamarády, aby mi tam přijeli pomoct, ale řikám si, že je to pěkně trapný. Jiné kamarády bohužel nemám, moje mamka taky ne. Opravdu nevím jak to bude dál. Nehledě na to, že oba sousedi okolo už staré chaty zbourali a postavili si tam nová letní sídla a ta naše barabizna tam je mezi nima jak pěst na oko.
Má cenu nějak tlačit na partnera? Jak byste to řešili? On teda nedělá žádné mužské práce ani doma, ale já prostě potřebuju na chatě čas od času nějakýho siláka. Sama to nedám ani omylem.~n~ Co s tím?
Děkuji předem za rady. :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.