Lexi,
moc se mi libi, jak jsi popsala zpusob, jakym vysvetlujes sve dceri "nebezpeci". Jsem presvedcena, ze tento zpusob je daleko efektivnejsi nez placani ale take vyzaduje vice energie z tve strany, placnuti je rychlejsi a jednodussi.
To stou silnici. My jsme zacinaly obdobne. Dokud holky nebyly jeste ve stavu, ze by pochopily jakekoliv vysvetlovanim, ci hrozici nebezpeci,t ak jsem je proste po ulicich vozila pripoutane v kcaru a ven jsem je poustela pouze na bezpecnych usecich jako park, louka apd. Jakmile zacaly trochu chapat, tak jsem kolem 2 heho roku take zacaly s vycvikem. U nas existuje takovy "klub" ktery se jmenuje "traffic club" posilaji nam 1x za ctvrt roku takovou vychovnou brozurku, s obtisky, omalovankami a navodem pro rodice. V te brozurce je po kapitolach rozebirano vsechno, kolem dopravy - jak prechazet chodnik; jak se drzet za ruku; jak si nehrat na chodniku s micem; atd. atd. takze hrou jsme nejprve teoreticky doma delaly cviceni a pak vyrazily do ulic na praktickou vyuku. Za dalsi tri mesice nam prisla brozurka nova, uz narocnejsi atd. No a takhle se ucime my, hrou, bez nasili. Holky take do silnice nevbihaji a samy nas uz poucuji, co mame kdy delat (jako treba pred prechodem atd.)
Ja souhlasim, ze je tezke vysvetlit 18ti mesicnimu diteti, ze nesmi behat do silnice. Ale na druhou stranu si myslim, ze se to od 18ti mesicniho ditete ani neda cekat. Ja si spise myslim, ze maminky by proste deti takhle malinke za ruku, kolem rusnych silnic nemely vodit. S tim, ze se vytrhne se proste musi pocitat. To dite to opravdu nechape a myslim si, ze to nepochopi ani po vyprasku.
Předchozí