Binturong,
žiju v prostředí, kde je tohle "běžné" - když dítě udělá fakt něco šílenýho, musí si ho rodiče vyzvednout a do školy pár dní "nesmí".
není to o tom, že učitelka brečí do telefonu, ať si rodiče dítě vyzvednou, když jí náhodou rupnou nervy ve třídě - řeší se to přes ředitelku a opravdu v případě velkých průserů. Ten postup je takový, že když děti moc vyvádějí, jsou poslaní do ředitelny, následuje pohovor s ředitelkou a pak případné odeslání domů (nebo zpět do třídy) - podle toho, jak se to vyvíjí v ředitelně.
Jako rodiči se mi to "nelíbí", protože to jaksi narušuje můj systém (strčím dítě do školy a víc se nestarám, že), na druhou stranu mi to přijde jako velmi účinný systém, jak do celého procesu zapojit rodiče. Neříkej mi, že jsi za těch dvanáct let nepotkala rodiče, pro které je ředitelská důtka cár papíru, kterým se nebudou obtěžovat, případně se tomu zasmějí... to, že si rodič musí vzít volno z práce a případně hledat na pár dní nějaké hlídání, zajišťuje, že to tomu dítěti pěkně osladí

.
Navíc pokud se jedná o nějakou vyhrocenou situaci (a že se jedná o vyhrocené situace - šikana, ublížení na zdraví ostatním, úmyslné ničení majetku), tak občas není od věci, když se dítě dostane na nějakou dobu z toho prostředí a trošku se vzpamatuje.