Ocicko, to co jsme psala je až po dlouhodobých problémech, nicméně starší holce mandli odstraňovali až ve 4,5 letech a i alergolog spráskl ruce, že má úplně propadlý hrudník a má hodně patrnou linii mezi hrudníkem a žaludkem - já si toho do té doby vůbec nevšimla. Měla úplně propadlý hrudník a dr. mě upozorňoval, že to není dobré pro plíce... takže jsme na nic opravdu nečekali a rovnou jsem šla za dr. ať jí teda opravdu tu mandli nechá odstranit. Je fakt, že po odstranění ještě musela vybrat autovakcínu tzv. zásobní vakcínu z imunologie, ale od té doby si s jakoukoliv rýmou je opravdu schopná poradit sama a od té doby defakto nebyla nemocná, což už je hezká řádka let
V tom roce, kdy šla na odstranění nosní mandle byla fakt víc nemocná než zdravá - začarovaný kolotoč, který pak odskákala i duhorozená dcerka - od návratu z porodnice měla hezkou řádku ATB než dr. zákázali školku pro starší od dubna až do září. Musela se stranit kolektivu, aby se jí zocelila imunita - odstranění mandle a tohle zocelování opravdu pomohlo
Co se ATB kapiček týká opravdu prý nevadí, jen mi na ORL v nemocnici dr. zdůrazňoval, že Pamykon by se do nosu vůbec prý neměl dávat, prý způsobuje později alergie na nosní sliznici - přitom je ve velkém píšou hlavně pediatři