Jezinečko, udělej podle svého nej. vědomí a svědomí a co jste schopní s manželem ustát, protože uspávání u dětí okolo roku může být postupně klidně i 1,5 hodiny
(sama usínala jako když ji do vody hodí, ale jak jsem vyměkla a šla uspávat, tak ona nezavřela oči, dokud jsem je nezavřela já a já pak usnula).
U nás třeba byla situace taková, že manžel chodil domů až večer a chtěli-li jsme být aspoň chvíli sami dva(což náš vztah potřeboval), tak jsem nemohla jít dceru uspávat, takže jsme dál trvali na tom, že jsem se s ní pomazlila, pohladila, dala pusinky (i tatínke) a šla spinkat. Měla období, okolo toho cca 1 roku, kdy dělala šílené scény, ale po nějaké době ustaly... Já (nebo manžel) za ní chodila, hladila, nechávala jí dveře otevřené, aby nás slyšela. Nakonec si zvykla a je to o.k. do dnes. Jedna má bez mála 8 let a druhá 3 a něco a hold pusinky, pohlazení, popřání dobré noci a spát, odcházím...
U druhé dcery jsme postupovali stejně a taky se postupně uklidnila a brala prostě jako fakt, že je spinkat.