Přidat odpověď
kytko,
bylo to zamindrakovana sadistka. Ja vim, ze takovi lide se najdou vsude, v kazdem zdravotnictvi, i v tom na zapade. Na tom ""zapade"" se to snazi eliminovat (alespon neco), obcas se udela velky humbuk (jak psala Len). Ale takovi lide si najdou jine cesty, ktere jsou casto mnohem zaludnejsi (aby nebyly rozpoznatelne). Ja tomu rikam ""s usmevem by i ruku urizli"". Stalo se mi u prvniho porodu a trvalo mi hodne dlouho, nez jsem tu situaci dokazala ""dekodovat"" a ""prohlednout"". Ono na prvni pohled vsichni byli strasne mili a vsechno jsem si rozhodovala sama.
Ani nevim, co je horsi, primo jsem zazila jen vyse popsane.
A ze jsou pacienti, se kterymi to neni jednoduche, zvelicuji, vyzaduji pozornost neprimerenou svemu stavu, povazuji nemocnici za hotelove sluzby a zdravotniky za posluhovace? O tom neni pochyb. Presto pristup zdravotnickeho personalu musi byt profesionalni.
Moje sestra zazila nedavno na nejmenovane chirurgii v noci pacienta, ktereho privezla policie ve znacne opilem a agresivnim stavu, aby ho tam sestram zanechali a s usmevem odjeli. On se samozrejme nechtel nechat osetrit, vyhrozoval, byl nebezpecny. To by se na tom ""zapade"" taky nestalo. Dle sester toto je bezny vikendovy incident a nemocnice na to nijak nereaguje, ochranka zadna.
Takze ono by to chtelo vylepseni na vice frontach.
Nikdo nezpochybnuje, ze je to velice narocna prace. ALE ten zde popisovany pristup je nepripustny. Snad se chapeme.
Předchozí