No vždyť to kytko píšu - chovám se jinak než ostatní - podle tebe tedy "nepřátelsky", tak je třeba mě "vyobcovat" tím, že začnu vykat.
Lidem, kteří mají jiný názor než ty se vyká, aby se jim tim dal najevo nesouhlas?
Rodičkám, který mají jiný názor než personál je třeba to dát taky nějak nepřímo najevo, třeba trochou toho despektu?
Vždyť ty přímo předpisově předvádíš přesně to, co nám (klientkám zdravotnictví) na personálu vadí!
Mmch na hulváta jsem v Německu ve zdravotnictví opravdu nenarazila. (ale věřím, že tam nějací existují). Narazila jsem tam na jednu jednodušší (ve smyslu inteligence) sestru, které byl problém vysvětlit jeden administrativní úkol. Ale ani ta nebyla hulvát, jenom nechápající a po veeelmi dlouhé době se nám podařilo dobrat řešení.
Ale nenarazila jsem tam opravdu nikdy na nikoho, kdo by se ke mně choval opovržlivě, vulgárně, neslušně - i když se mi jednou v nemocnici podařilo nedopatřením zabloudit na úplně jiné oddělení a tam shánět příbuzného, kterého pak marně hledaly sestry v počítači asi dvacet minut na kterým pokoji leží, aby zjistily, že se po něm ptám v blbé části nemocnice. Ani slovem se nezmínily o tom, že jsem pitomá kráva, co si nedovede přečíst cedule na dveřích a přidělává jim práci (že si to o mně myslely poté, co jsem odešla je pravděpodobné).
V český nemocnici jsem za nenalezení místnosti s UZV na první pokus dostala od sester sodu neskutečnou, když jsem se dovolila zeptat podruhý, kde je ten UZV.
To je ten rozdíl v chování, o kterým tady skoro každý v diskuzi mluví.