| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Nějaká přezdívko, jestli máš třeba nějakou oblíbenou hudební skupinu nebo koníček, tak si najdi někde na netu jejich německý fórum a čti si tam příspěvky, to je na procvičení výborný.
I německá rádia a tv se dají poslouchat na netu - použij místo www.google.cz www.google.de a budou ti vybíhat jako první německý stránky.

Jinak na německé členy opravdu existují určitá pravidla (která mají spoustu výjimek:-)), ale např. všechna slova končící na -ung mají člen die (die Wohnung, die Umgebung atd.), všechna končící na -ik mají die (die Politik, die Mathematik), všechna končící na -eit jsou taky die (die Möglichkeit, die Freiheit), ta, co jsou vytvořena ze sloves aniž by se sloveso změnilo jsou das (das Essen), ta co jsou vytvořena ze sloves, ale zbyl jenom kmen jsou der (der Schrei (od schreien), der Sprung (od springen) - to je tedy právě jedna výjimka, kdy je koncovka -ung a přitom není člen die:-))).
Prostě nějaká pravidla na členy jsou a jakž takž se podle toho dají naučit.

Jinak němčinu se musíš učit ne po slovech, ale po větách, tedy nemůžeš se naučit Vařila jsem polívku jako jednotlivá slova já, vařit, polívka a pak se snažit z toho poskládat větu, ale musíš se naučit části vět jako celek "ich habe gekocht" - vařila jsem a "kochen die Suppe" - vařit polívku, a pak z toho jedna dvě složíš Ich habe die Suppe gekocht.
A nebudeš ztrácet čas přemýšlením jak je perfektum od kochen, protože ti automaticky vytane habe gekocht, hat gekocht, haben gekocht... a taky nebudeš muset přemýšlet nad tím v jakým pádě stojí ta polívka - jestli má být die, der, den, das, dem nebo des Suppe.
Prostě automaticky dáš Mama kocht die Suppe. Onkel kocht die Suppe. Wir kochen die Suppe. Ich koche die Suppe.
Učit ne slova, ale celý vazby (včetně předložek).

Němčina se v ČR učí na školách hrozně blbě. Já jsem po odmaturování z NJ za dva neuměla slovo německy:-( Tedy měla jsem velmi širokou slovní zásobu, např. jsem věděla, jak se řekne zvedací most, ale nerozuměla jsem nic a taktéž jsem nebyla kromě "Ich heiße Marie Potůčková und ich bin 18 Jahre alt" nic schopná říct:-(

Hodně štěstí u maturity!!!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.