Zufi, sama jsem byla vychovaná tak, že když s nějakým klukem vlezu do postele, tak si mám být vědoma toho, že dotyčný se může stát otcem mého dítěte a měla bych už v té chvíli mít jasno, kde bych s ním příp. žila... Táta s mámou mi do volby partnera ale nikdy nikdy nijak zásadně nemluvili, ale povídali si se mnou, a tak si dělali obrázek a pak mi třeba jen řekli, co si o tom či onom myslí.
Opakoval mi, že na tom s mamkou nejsou tak, aby mě třeba jednou živili s dalším dítětem nebo třeba rovnou dvěma dětmi a já popravdě řečeno jsem věděla, že svým způsobem čekali až se ségrou vdáme a oni se těšili na poklidný důchod a že jim třeba i zbude nějaká koruna a budou konečně moci s mamkou i někam na dovolenou... zkrátka zasloužený odpočinek.
Nicméně vnitřně jsem si byla jistá, že by mě s dítkem nevykopnuli, protože vím, že nás se ségrou měli maximálně rádi a je taky pravda, že ségru jsme doma měli pár měsíců než je její manžel přestěhoval. Neměli v té době peníze, takže jsem se realizovala v nákupech na synovečka já i rodiče...
V porodnici jsem se potkala s maminkou, která čekala své 2. dítě. Popisovala mi, jak v 17 letech otěhotněla a vdala se; manželství se téměř okamžitě zbortilo a její rodiče ji odmítli živit, šatit... Jedinné co občas udělali bylo, že občas pohlídali dítě. Dítku dávali dárečky, ale ona se musela safra otáčet, aby vyžila.
Její rodiče přitom byli a jsou hodně bohatí, ale na ní se nijak nerealizovali. Asi chtěli, aby si vyžrala sama, co si zasela.
Mně to přišlo dost nepochopitelné, ale když jsem dotyčnou trošililinku víc poznala mám ten dojem, že ji tím rodiče zastavili v dalším střídání partnerů a dalších dětech
Zkrátka chtěli, aby se naučila nést důsledky svého jednání.
Já osobně chci taky děti vést k tomu, že když už s nějakým půjde do postele, tak aby si zároveň uměla představit s tímhle partnerem život a uměly si představit tohoto muže v roli otce jejich dítěte. A dál se uvidí, jak se budou životem protloukat... Ale určitě bych chtěla pro své děti v životě jen to nejlepší a určitě chci vědět i o jejich poklescích, protože přece jen coby starší bych mohla umět být nápomocná