Přidat odpověď
Je tady prosím nějaká učitelka-jazykářka, učící na střední škole? Potřebovala bych informace. Zkoušela jsem si udělal poslech z němčiny na stránkách http://www.novamaturita.cz/ilustracni-testy-a-zadani-2011-1404034781.html a to základní úroveň z němčiny. Totálně jsem pohořela, rozuměla jsem jen pár jednotlivých slov, takže by to bylo za 0 bodů. Jde mi o to, jestli opravdu probíhá maturita tak, jak je to na těchto ukázkových textech, tedy poslech mluvenýho textu, 20 vteřin na splnění úkolu, znovu zopakování textu a 15 vteřin na kontrolu. To opravdu není víc času na rozmyšlenou a jede se dál?
Další věc je ta, že jsme si v prvním ročníku museli koupit dost drahou učebnici, která nás měla dovézt k maturitě. Těhdy se o státní maturitě jen mluvilo, nikdo nic určitýho nevěděl. Tehdy by nám tedy nejspíš ta učebnice stačila, ale teď jsem zjistila, že plno slov, co padlo v tom ukázkovým textu v té učebnici vůbec nemáme, takže jak je máme umět, že? Co teď?
Neplánují se nějaký změny v té náročnosti? Co si pamatuju, tak zkušební maturitu z němčiny neudělalo 45 procent studentů, přesto se nic měnit nebude?
Předchozí