Petro Neomi,
za prvé, uvedený odtažitý vztah k alkoholu jsem měla v období, které nebylo zatíženo žádnou léčbou antidepresivy, tedy asi celých deset let od mé plnoletosti - co beru antidepresiva, neměla jsem ani hlt alkoholu
za druhé, antidepresiva, které beru, jsou za prvé též na předpis, chodím pravidelně k psychiatrovi (jiný lékař to myslím předepsat nemůže), a za druhé jde o typ antidepresiv, které NEJSOU NÁVYKOVÉ.
Kromě toho, já tu nebrojím proti LÉČBĚ nemocí (mezi něž se deprese řadí též!!!) jakýmikoliv léky, které jsou samy o sobě všechny určitým způsobem "drogy" včetně blbého paralenu na horečku, ale o ZNEUŽÍVÁNÍ drog pro jakýsi požitek, nebo cosi, co jako nezkušená nemohu popsat.
Jinak, to, že jsem si "dovolila" zajít k lékaři, aby odborně posoudil můj stav a pomohl mi najít východisko, bylo mimo jiné mnohem vhodnějším řešením mé tehdejší situace, než jak by se dělo bez tohoto kroku. Mimo jiné jsem své "smutky" před tím začala řešit občasnou decinkou vermuthu; když jsem si uvědomila, že k němu sahám čím dál častěji (obden nebo tak nějak), rychle jsem to uťala.
M.
Předchozí