Tedy cairo nevím, ale pracovala jsem na pozici, kde jsem minimálně jednou měsíčně jezdila na služebku na 3 - 4 dny. Mladší dcera byla malinká (be přímo jsem na této pozici byla než se narodila, když se narodila a i poté (na mateřskou šel tatínek, neb byl v té době bez práce, já byla jen krátce na "nemocenské") a vůbec to nikomu nevadilo. Dokonce na jednu služební cestu (do Brna na veletrh) jela malá se mnou - měla 3 měsíce - díky tomu, že v Brně mám rodiče a ti se o ni postarali přes den.
Jinak podotýkám, že tchánovci jsou od nás 200 km (a ti by malou stejně nehlídali, nikdy hoky neměli jako malé a přes noc s nimi byli jen jednou, kdy jeli na zájezd) a moji rodiče 350 km (ti by i hlídali, ale s vyjímkou akce v Brně to je "trochu" z ruky).
Prostě by do tohoto nemělo zaměstanavateli NIC být, ovšem situace na trhu práce je taková, že se každý (každá) těmto otázkám podvolí.
Navíc jsem svého času byla i "zaměstnavatelkou" a vím, jak je (papírově i jinak) náročné vzít člověka, ve zkušebce přijít na to "že to nejde", propustit ho a vzít dalšího.... Vím a chápu a STEJNĚ mne tyto dotazy na děti se..u.
Simča