Přidat odpověď
Četla jsem zde zajímavé příspěvky na pohovory, ona realita je vždy trochu jiná, já osobně raději zaměstnám maminu s dětmi než mladou holku po škole, kterou ,,budu,, muset vše učit…
Ale… není to komplexní, je to vždy o člověku.
Já sama mám 6 letého syna a neberu to jako hendikep, letos jsem absolvovala nějaká výběrová řízení a s čistým svědomím mohu říci, že to pro nikoho nebyl problém. Syna v CV napsaného nemám, neboť jsem na RD pracovala na částečný úvazek, ale při pohovoru tuto otázku vždy otevřu sama – a to z jednoduchého důvodu – zkrácený úvazek, popřípadě celý s možností částečné Home Office.
Hlavně jsem pro rovné jednání od začátku, například jsem říkala, že mám v době případné nemoci zajištěné hlídání (což je pravda), na druhou stranu, že když se ráno syn probudí s horečkou, nejsem natolik flexibilní a řeším to tak, že s ním zajedu k pediatričce, poté ho odvezu k prarodičům a jedu do zaměstnání …
Dále zmiňuji, že syna vyzvedávám ve školce a není možné, abych zůstala z minuty na minuty v práci déle, ovšem na druhou stranu, když vím, že mám nějaký termín mimo pracovní dobu s dostatečným předstihem umím si to zařídit…
Mě naopak ničí, že do inzerátu napíši požadavky a hlásí se uchazeči, kteří je nesplňují, na jedno místo v administrativě (Praha) se hlásí cca 180 – 300 osob, z toho cca polovina nepoužitelných – ti, kteří požadavky nesplňují, pokládám si otázku, proč tedy reagují?!
Ze zbylých si vyberu cca 30 osob , dle kritérií:
1, splnění požadavků
2, praxe – CV
3, sympatie – musí něčím zaujmout
Po selekci prvního kola jich většinou zbyde cca 3-5, ze kterých vybírám…
Nyní si budu hledat novou asistentku, tak jsem zvědavá, zda budeme mít štěstí :)
Předchozí