Hilly, tak to máš opravdu pech a smůlu
nevím, třeba kolegyně na záchodě si může jít zakouřit ven, nebo na místa tomu vyhrazená, na obědě bych si zašla do nekuřácké části, se sousedem bych se aspoň snažila se domluvit, že třeba v ty a ty hodiny větrám, jestli by byl tak hodnej... ono všechno jde, když se chce a lidi si vyjdou vstříc a dokáží se domluvit.
Já jsem kuřačka, momentálně těhotná (tudíž nekouřící), můj manžel je SILNÝ kuřák, a i přesto prostě přede mnou nekouří, to stejný moji blízcí, nikoho by nenapadlo čadit mi pod nos... i přesto že jsem vlastně taky kuřačka- i když teď dočasně nekouřím. Vše je o ohleduplnosti.
Teď jsme byli v Zoo, ještě s dědečkem, který kouří, koupil si pivo a držel krabičku cigaret, viděla jsem, že paní vedle nás koukala úplně vyděšeně že by si tam měl zapálit, ale prostě on si poodešel úplně mimo všechny stolečky a zapálil si v klidu tam a pak se vrátil... tak aby neobtěžoval okolí svojí cigaretou.
Ano, přijde mi jako extrém kdy já jsem s 1.dcerkou přišla na návštěvu ke tchýni, a tam byla švagrová, sedla si ke mě ke stolu v kuchyni, já kojila 2měsíční dcerku a ona si zapálila!!!!! Tak to jsem se nasrala i já a dramatizovala to (bez výsledku), ale když půjdu do restaurace kuřácké, tak holt budu očekávat, že se tam kouří :-/ a nepotáhnu tam děti....
nebo nepůjdu na maminku s kurcifixem, když bude kouřit mimo dětské hřiště a já sem tam ucítím její cigaretu...
A abych to trošku odlehčila, tak můj manžel pochází z ciziny a větší část roku tam žijeme. Ještě donedávna se kouřilo normálně v kině, nebo třeba v nemocnici, u lůžka nemocného byl vždycky popelník pro návštěvy :D :D :D Ba úřadech atd- normálka.... :D :D :D to už bylo silné kafe i pro mě ( a to jsem v té době kouřila)- to díkybohu zakázali