| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Sněhulko, nevím, proč odkaz nefunguje, měl to být plný článek z časopisu Vesmír, že by to bylo tím, že jsem na web měla registrovaný přístup?

http://www.vesmir.cz/clanek/chut-tonu-barva-cisla-synestezie-dar-o-nemz-se-moc-nemluvi

Zkuste to prosím všechny ještě jednou, je to pěkné čtení.

HLAVNĚ ALE PROSÍM NAPIŠTE O SVÉ "ÚCHYLCE" PANU DOKTOROVI RADIKINOVI HONZÁKOVI. JE TO STARÝ PÁN, PSYCHIATR, A ZATÍM ASI U NÁS JEDINÝ, KTERÝ SE TÍM ZABÝVÁ.
psychosom@seznam.cz

Jinak, já jsem si barevného vnímání písmen a číslic všimla už někdy v první třídě, číst jsem uměla od čtyř let. Dokonce před tím, než jsem znala písmena, jsem některá slova vnímala jako kompletní tvary. Třeba tatínek vyslovil slovo cikánka (říká se tak u nás debrecínce), já to slyšela poprvé a velmi živě jsem uviděla obrovský lesklý šroub od mlýnku na maso, asi to bylo tak zvukomalebné.
Mám barevné dny v týdnu a měsíce v roce zcela nezávisle na písmenech v nich obsažených. Rok mám jako barevný kruh, je spíš naležato a během roku se po nem pohybuju a dívám se ze svého místa na ostatní "stanoviště".
Úvaha, že zdravotnice jsme často proto, že jsme se chtěly vyhnout matematice, nebude správná. Já jsem naopak v matematice na střední škole vynikala. Medicína bude spíš náhoda.
Jinak jsem si nevšimla nějakých výhod, které by mi tato úchylka přinášela, kromě paměti na čísla - třeba klapky ve špitále umím všechny během pár dní, jsou to prostě barevné kombinace. Hudební ani výtvarný talent nemám nijak nadprůměrný.
Zdravím a NAPIŠTE TOMU HONZÁKOVI!
Fakt ho to baví. Tady má svůj blog: http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/radkin-honzak.php

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.