Pawlo, já měla předky z východního Slovenska a vím, že všichni do jednoho říkali, že ty romské vesnice byli mazec

a dědeček říkával, že to co je tam nejde vůbec srovnávat s tím, co tu máme my. Já tuhla situaci trošku ochutnala jen jednou v životě ve Slovenském Raji. Měli jsme tam pronajatý pro akci mládeže rekreační středisko v lesích a co věcí se tam poztrácelo!!! Lezli kam mohli okny, přes střechy... Běžně jsme je potkávali běžící s lupem lesem... Když jsme přivolali místní policii, tak jen krčili rameny, že ani neví, ve které z jich osad by měli s kontrolou začít... Bylo to dost zoufalé

Spousta z nás se vracela lehčí o fotoaparáty, discmany, walkmeny...

Tam kde bydlel švagr, tak se postavila drůbežárna a do rána byla bez střech z vlnkovaného plechu a v průběhu týdne z toho plechu měli místní usedlíci střechy na kurnících... Já nevím, co s tím

Známý je policista a říkal, že katastrofa je, že obydlují i garáže v garážových místech - prostě vylomí dveře a bydlí tam. Policie je vystěhuje a oni vzápětí znovu vylomí dveře a zase tam bydlí. Přijde mi to poměrně silné kafe.
Těch slušných mezi nimi je mi moc líto, že jsou házení často do pytle s ostatními. Měli jsme romskou sousedku a můžu říct, že to byla jedna z nejslušnějších nájemních sousedek