Přidat odpověď
Omlouvám se, oni přece do zvláštních škol nikdy nechtěli, oni jsou jen utiskovaní, co Rom, to zneuznaný nositel Nobelovy ceny.
Co jsem měla možnost pozorovat, tak neprávem byli častokrát přeřazovaní i bílí. Ti třeba z důvodu hyperaktivity. Romové na rozdíl od bílých o to sami stáli. Chápu, že někde a někteří třeba ne, já je ale nepotkala. Asi bylo těch cca 200 dětí, co jsem měla možnost se s nimi osobně vídat, jen malý vzorek populace. Ale máme víc než 20 let po revoluci, jak to, že nejsou houfně na vysokých školách? Tam by se přece seberealizovali. Proč tu plkáme o tom, že žijou v barabiznách, kolem jejich bytů neskutečný bordel (a to jsou v Čechách ještě relativně civilizovaní ve srovnání s východním Slovenskem. Pro rejpaly: i tam jsem byla a mám to nafocené).
Dámy, já si tu připadám jak Američani v Evropě po r. 1945. Pro ně taky nějaké koncentráky neexistovaly a holocaut si někdo vymyslel, to byla přece pomluva těcho hodných Němců, to oni by přece neudělali. Pokud tu napíšu, jak to ve škole skutečně chodilo, vymýšlím si. No nic, odcházím z diskuse, mám i jiné starosti. A vy se tu zatím bavte nad tím, jak jsou Romové utiskovaní, ani tu Nobelovku ještě nikdo z nich nemá, papežem se ještě taky nestal a kosmonautem taky nikdo z nich není. Měli by to hnát až do Strasburku!
Předchozí