Přidat odpověď
No upřímně řečeno školní docházka je povinná,ale o tom jestli dám nebo nedám dítě do školky bych si chtěla rozhodovat sama. O tom na jaký kroužek,do jaké MC nebo na jaké aktivity svoje dítě dám,abych mu zlepšila jeho startovní pozice taky. Chci,aby mi stát do mého počínání kecal co nejméně.
A rovné šance snad jsou pro všechny.
Školka je nepovinná,ale přihlásit dítě si může každý,kdo má dítě starší 3 let.
Škola je povinná od 6-ti let věku dítěte pro všechny.
9-ti letá školní docházka je také povinná pro všechny stejně,takže skutečně záleží na rodičích na jakou školu své dítě zapíší.Tak mi prosím řekni v čem je ta diskriminace. Prostě,když chci,aby moje dítě někam chodilo,tak si ho tam přihlásím a promiň všichni musíme pro děti dělat něco navíc,aby se jim dařilo. Není to o tom,že všechny děti jsou tak dobré,že se s nimi člověk doma nemusí učit a věnovat se jim i ve volném čase.Ovšem to už je opravdu na každém rodiči co dělá nebo nedělá pro svoje dítě.
Hele já jsem s dětmi vymetala kde co,ale třeba v MC jsem neviděla jedinou romku s dětmi. Já tam s nimi chodila několikrát týdně,aby si pohráli a zvykali si na kolektiv. Pak šli do školky a ani tam nebylo žádné romské dítě. A já fakt nevidím,jak by mohla majorita za to,že oni se nezapojují do těchto aktivit.Nevěřím tomu,že jim někdo tají,že takováhle zařízení jsou. Třeba u nás vychází každý měsíc časopis a v něm jsou programy všech neziskovek s programem zejména pro předškolní děti. Většina akcí je zdarma nebo za opravdu symbolický poplatek a oni se přesto nezapojují.
Předchozí