Mirko, já nikterak nepochybuji o tom, že ti antidepresiva pomáhají a přeju ti ze srdce, abys brzy mohla žít spokojeně i bez nich. Jen jsem tím chtěla říct, že naše společnost je prolezlá drogami sama o sobě a že bychom se měli zamyslet nad tím, které jsou více škodlivé a které méně.
Mě akorát nadzvihla poznámka o morální hodnotě diskutujících...to bylo trochu silné kafe. Mám na to téma příběh. Kdysi jsem učila na jedné střední škole a v té době si občas zakouřila trávu, tudíž jsem teoreticky byla nemorální. Svou práci jsem vykonávala dobře a myslím, že se nemám za co stydět. Pracovala se mnou jiná učitelka, jejíž manžel byl doktor a zásoboval jí neuvěřitelným množstvím antidepresiv a barbiturátů, díky čemuž byl její pracovní výkon příšerný a nadělala víc škody než užitku. Ale podle obecných měřítek bylo to, co dělala ona, přijetelné a to, co jsem dělala já ne. To je trochu postavené na hlavu, ne?
Nechci tady propagovat žádné drogy, to je osobní věc každého, ale mám jedno malé přání...zkus neházet všechny do jednoho pytle, svět není černobílý...je ale mnohem jednodušší se na něj černobíle dívat...:)
Předchozí