| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj všem!
Náhodou mi tahle diskuse vyjela ve vyhledávači a nedá mi to nereagovat. Hlavně když čtu: Slyšela jsem,že tam je špatný tohle, tamto, blabla bla. Vlastně tam nebydlím, je to tam hrozný, říkali to.
Já tam s rodinou bydlím, přímo v té lokalitě, od jejího začátku. Sice jsem měl představy o bydlení na venkově jiné a satelit se rozrostl do možná děsivých rozměrů, ale když chci být ve svém se zahrádkou blízko Prahy, na vybranou moc není. Dříve jsem bydlel na starém Spořilově v Praze, kde se mi to zdálo super, odtamtud jsem bohužel musel pryč, ale nakonec vlastně to bylo na Spořilově horší, domy daleko blíže u sebe a zahrádky menší.
Pokusím se vyvrátit jednu obrovskou mejlku - aniž bych byl zastáncem Canaby, ale nejedná se o "klasický panelák v hezčím desingu". Největší problém Canabáckýho panelu je jejich tvrdost. Vyvrtat díru do zdi je náročná operace! :-) Takže nějaké praskání - alespoň v části Nupaky JIH nehrozí.
Plísně jsou. Plísně jsou u každé novostavby, kde se dostatečně nevětrá. Dva roky se to muší vydržet. myjsme žádnou neměli.
Občanská vybavenost - je zvláštní, jak píše Mače, že školka není moc oblíbená a rodiče se snaží dát děti jinam, ale volné místo tam není? To se nějak vylučuje, ne? Ano školka nemá takové možnosti co školka v Praze, ale děti tam rozhodně netrpí. Mají angličtinu, keramiku, divadla atp. Naše dítě tam chodí...
Přes den tam také není liduprázdno, je tam třeba spousta maminek s malými dětmi.
Hluk od dálnice se právě teď řeší novou protihlukovou stěnou u dálnice. Další protihluk je plánovaná komerční výstavba, haly mezi satelitem a dálnicí hluk sníží. Auta do komerční zóny přes satelit nejezdí, KZ má vlastní příjezdovou komunikaci.
Nákup 5 min. autem je pohoda. V Praze to není rychlejší, nejste-li prodavačka hypermarketu. Ovšem auto musí být spolehlivé :-)
Nechci to jen vychvalovat, s Canabou ohledně smluv a jednání je těžká práce, ale dá se to zvládnout, nesmíte být puntičkáři, ale praktici.
Ovšem nejvíc mě v Nupakách točí nové obyvatelstvo. Zdaleka ne všichni, ale část si myslí, že když si koupila byt nebo dům, jsou mistři světa. Klasičtí panelákovci si obeženou plot vysokou neprůhlednou sítí, aby na ně ostatní neviděli a baví se jen s někým.
Problém jsou i auta, někteří nepochopili, že je jednak všude přednost zprava a že není žádná hlavní. A už vůbec nepochopili, že tam běhají děti a jezdí bezohledně. Bohužel.
Pokud budete mít zahrádku, na hospodu první dva roky stejně nezbyde čas, navíc posezení na vlastní zahrádce je pohodlnější. Ale jinak je tam hospůdka dobrá.

Všechno je jen v lidech, jaký si to uděláme, takový to bude. Tak šťastné rozhodnutí!

Aleš Tichý

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.