Ivucho, šla jsem se pro jistotu kouknout a mám zvenku smalt, uvnitř litinu
Je to vidět i tak, že když jsem v tom (nedbale) ponechala dlouho vodu, tak to trošku rezivělo.
Ale třeba má IKEA víc typů, já už mám tenhle nějaký ten rok.
Do myčky ho opravdu nikdy nedávám, na opékání masa je to pak fakt znát, jak se "lepí". Na chleba je skvělý, to můžu potvrdit
Myslelas asi srovnání s Creusetem - litiňák od nich nemám, protože ten IKEA považuju za dost důstojnou náhražku za třetinu ceny. Od Creusetu mám jiné hrnce.
Ale můj kolega má od Creusetu i ten litinový a neříkal o něm nic speciálního, co by můj ikeácký nedovedl.
Někdy také mívají krásné litiňáky v Tchibu - ty jsou ale uvnitř bíle smaltované. Ale také pěkně těžké a silnostěnné, uvažovala jsem o nich. Jenže to nemám kam dát!!!