GD,
on totiž už není skoro nikdo, kdo by mohl kupovat. Tuším, že podmínky pro hypotéky se dost zpřísnily, zatímco situace mnoha lidí se zhoršila. A bez hypotéky na to prostě peníze nejsou.
Já mám tedy uz novostaveb ještě jednu obavu a to, že dneska se nepracuje moc kvalitně, takže často i do nového musíš hodně brzy docela dost investovat. Strašně moc záleží na štěstí.
Jo a asi neméně podstatné hledisko by asi měla být dostupnost školky a školy, protože vás to poměrně brzy čeká. A každodenní dojíždění do školy, případně na kroužky, je děsně ubíjející.
Já jsem rok vozila nejstarší holku do Montessori školy v Praze, ale po roce jsem to vzdala, holky teď chodí do místní školy a i když to není úplně můj šálek kávy, jsou spokojené. A hodně důležité pro ně začíná být, že mají kamarády (spolužáky) v místě.
A jak psala Federika, možná máte větší šanci najít třeba něco rozestavěného nebo i dokončeného, než slušný a cenově dostupný pozemek.
A co teda beru jako velké plus staršího domu, jsou už vzrostlé stromy na zahradě
. Jednak máme ovoce, ale ještě vděčnější jsem za stín. Takové ty zatravněné plochy vypadají sice krásně úhledně, ale vydržet se na nich moc dlouho nedá.