Přidat odpověď
No já myslím, že kvalitní dřevostavby tu budou i za 50 let. Navíc vzhledem k vzrůstajícím cenám energií nás to dost láká. Můj sen by byl pasivní dům, velká otevřená okna, zelená střecha. Jenže bohužel ceny pasivní domů (to co by se mi tak nějak líbilo) jsou už hodně vysoko.
Jinak nám se do rekonstrukce moc nechce. Za ta léta jsme prošli 3 domy. První jsme ani nerekonstruovali, jen ho prodali. Cena rekonstrukce by byla příliš vysoká a navíc v případě stěhování bychom to nikdy za slušnou cenu neprodali. Druhý dům, jsme jen mírně zrekonstruovali, ale protože byl malinký( 1+1 cca 50 m2 a k tomu přístavky a super obrovská zahrada, kterou jsme zvelebili) a rekonstrukce by byla příliš nákladná, tak jsme se rozhodli pro prodej a koupi pozemku a následno stavbu. Jenže do toho jsme dostali nabídku jít mimo ČR a tak se zrealizoval jen ten prodej. Naštěstí v dobré době, dneska bychom za něj ty peníze nedostali. No a 3 dům jsme za 3 roky v Maďarsku konečně dorekonstruovali (krom fasády) na podzim a už se ani nestihli přestěhovat z horního bytu 3kk do stejného přízemního a opět jsme se stěhovali. Takže se nám prostě už do další rekonstrukce moc nechce.
Předchozí