kromě DS jsem se nikdy z žádnou vrozenou vadou snad nesetkala, nevím co čekat a co by to obnášelo.
Vždy jsem byla zastáncem toho, že v přírodě u všech druhů přežijí zdraví a silní jedinci a že bych u lidí nezachraňovala člověka, který by nemohl žít plnohodnotným životem (byl značně nepohyblivý, nevnímal okolí...) Samozřejmně nemluvím o drobných věcech. Jsem i pro eutanazii, raději než by se měl člověk trápit.
Hrozná není pro mě představa ta, že bych se musela postarat o postižené dítě, ale to co by s ním bylo až bych já už nebyla schopná se postarat. Proto bych chtěla mít aspoň částečnou jistotu, že se mě narodí "zdravé" dítě, o které se budu moct postarat a v dospělosti se o sebe samo postará. Nadruhou stranu je pro mě děsivá představa, že půjdu na odběr plodové vody, zjistí se, že dítě je zdravé a já potratím (jen kvůli svému přesvědčení).
co je pro mě akceptovatelné, jaká vrozená vada opravdu netuším, musím se najít asi informace na internetu, protože s žádnou vrozenou vadou jsem se nesetkala????