Přidat odpověď
Zajímavé téma se rozvinulo uvnitř debaty "Manžel na mě křičel kvůli tchánovcům". Kdo je pro vás nejdůležitejší (samozřejmě po dětech)? Manžel nebo vaši rodiče? Nebo jsou dokonce před manželem ještě sourozenci?
Já mám k rodičům hodně úzký vztah, možná až moc, ale do manželství mě nezasahují. Jen s nimi ráda komunikuji a navštěvujeme se tak 1x za 14 dní. Hodně blízké jsme si se sestrou, s bráchou naopak komunikuju dost málo a vzájemně si nechybíme.
Ale nenapadlo mě je skládat v nějakém pořadí. Kdybych to zkusila, nešlo by mi to. Manžel je prostě v jiném levelu, než rodiče. Ty mě budou mít rádi vždycky, dokud je budu mít. Můžu se na ně spolehnout a vždycky k nim budu mít určité povinnosti. Manželství není tak pevným svazkem, proto je zase nutné na něm víc aktivně pracovat a vážit si ho. Kdybych se těšila na nějaký společný výlet nebo akci s rodiči a manžel měl jinou představu (třeba chtěl trávit den se mnou a s dětmi) a hrozil konflikt, dám přednost manželovi. Ale kdyby rodiče potřebovali moji pomoc a manžel to nechápal, nebudu ho poslouchat a budu jednat podle svého svědomí. Tož tak to mám já.
Předchozí