Peťa- těhotenství v pohodě, při porodu mi zalehl dolní dutou žílu a na monitoru nebyly 8 minut ozvy (monitor však vykazuje ztrátu jakmile klesnou pod 70 za minutu, tudíž tam nějaký byly, ale nižší), pak injekce na zastavení porodu, počkání na naskočení ozvů a další injekce na znovurozjetí porodu. Potom už to trvalo asi deset minut a byl venku. Od porodu řval, řval a řval (pláčem se to nedá nazvat) i několik hodin v kuse. Nesnáší objetí, zimní kombinézu a cokoli, při čem má pocit omezení, toho zvláštního chování je sousta... ADHD diagnostikáno ve třech letech, léky nebereme-zatím. Do první nastupujeme do malotřídky a jsem domluvená s ředitelkou, že bude dělat všech pět tříd najednou, jak mu to bude vyhovovat. Umí už nyní číst, počítat...tak by se v té klasické první nejspíš dost nudil. Uvidíme.
Pavel- těhu ve stresu, porod velice rychlý, silná žloutenka, několik dní pod lampou. Je absolutně normální, jen je to klasický raubíř
Jsem přesvědčená, že se na Peťovi podepsal porod. Velice často jsem měla pocit, že nám dává za vinu, že se v tom břiše dusil a my mu nepomohli...když si třeba ublížil, nenechal se pochovat, nic a nikde se mu nelíbilo, řval v náručí, v kočáru, v postýlce.... nikdy nevěděl co chce. Zlepšilo se to za posední rok, dva, ale i tak to je pořád hoooodně hustý.