Jedůfko,
já mám mladšího na česko-anglický škole, malá tam te´d nastupuje do školky. Proto jsem něco chtěla i pro nejstaršího, ale angličtinu by tak rychle už nedohnal,na těch dvojjazyčných nebo mezinárodních jsou už mnohem dál. Navíc-asi byhc to neutáhla finančně. A dokonce si dovedu představit,že ho bude španělština bavit víc.
A přesně, beru to sice ze svýho pohledu, ale já sama bych si v jeho věku zvolila dvojjazyčný gymnázium, protože to klasický mi přijde nudný, jen nalejvárna, memorování, tak trochu bez praktickýho využití. Třebaže mít vysokej všeobecnej přehled není tak úplně k ničemu. jenže te´d, když se mě otráveně ptá, k čemu musí znát dopodrobna rozmnožovací ústrojí chrostíka, max. pokrčím rameny, je mi jasný,že k ničemu a že to hned zapomene,tak aspoň řeknu:" aby sis pocvičil paměť"... Pokud by to dělal španělsky,tak bych mohla minimálně říct:" aby sis pocvičil paměť a zároveň ses naučil španělsky
Třeba když si vzpomenu na svůj gympl, co blbostí jsem se tam učila, bože,12 hodn chemie týdně jsem měla a neumím vůbec nic!!
Jak by mi pomohlo, kdybych místo toho měla třeba angličtinu nebo francouzštinu...