Bublino, skvělý nápad! Už jsem nad tím taky přemýšlela, protože bohužel cokoli ohledně pohostinství je vázané na to, aby alespoň jeden z provozovatelů byl z oboru. A kdoví, jestli třeba někdy na stará kolena neodejdem z Prahy a...
Zrovna minulý týden jsem narazila na spolužáka ze střední v kavárně - a jak jsem zírala, když jsem se dověděla, že je kavárna již měsíc jeho
- zírala jsem natolik, že jsem se ho na takové věci jako jak to udělal s tím vzděláním v oboru ani nezeptala. Ovšem vzhledem k původnímu oboru (když jsem ho viděla naposled, dodělával si fyzikální postgraduál) je to docela velký skok
Znám dva lidi, kteří to takhle s učňákem udělali - ten jeden už je hotov, stihl to prý snad za rok a kousek (ale nevím, jestli se trochu nevytahoval
. Jinak je VŠ ekonomického směru, tj. využívá oboje vzdělání zároveň na vedení středního pohostinského zařízení. Ta známá to tak rychle nestíhá, má za sebou rok, myslím, že celkově to bude mít dvouleté.
Jen nevím, jestli nemáš moc iluze ohledně toho samotného provozování bistra
Ona to není taková idylka, profesionální kuchařina je hrozná dřina (mám bratrance kuchaře) - i proto se v ní vyskytujou převážně chlapi a představa domácích buchet je krásná do okamžiku, než narazíš na hygienický předpis...no, ale nevzdávej to, určitě ne!
Existuje také možnost tzv. domácího pečení - také je myslím nutná nějaká gastronomická odbornost a pak spoousta hygieny. Zkus se podívat na Lanka Cakes v Praze a Kokino v Brně. To jsou právě ta domácí pečení.
Případně jukni na pražské Bistro Florentýna - původně food bloggerka s virtuálním "bistrem" si před rokem otevřela bistro skutečné.