| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Po skončení šestinedělí jsem si nechala zavést Mirenu. Gynekoložka označila nehormonální tělíska za zastaralou záležitost (ona zavádí pouze Mirenu) a že když teď několik let neuvažujeme o dalším dítěti, je pro mě Mirena nejlepší volba. Tak jsem souhlasila. Mám ji asi dva týdny a nějak se s ní nemůžu srovnat - po psychické stránce. Asi se ve mě bouří hormony po porodu, navíc k tomu asi i ty hormony z Mireny...Nejvíc mi vadí při kojení - dívám se na svého chlapečka a říkám si, že do něj cpu jakési hormony i když to není nutné a chce se mi z toho brečet. V letáku je informace že do těla dítěte se dostává asi 0,1 % dávky Levonorgestrelu...to číslo se jeví jako malý, ale jaká je ta dávka v reálu??? a že nejsou známy žádné projevy negativního ovlivnění růstu nebo vývoje kojeného dítěte, ale stejně mi to vrtá v hlavě - no jo, ale co když se jen nestihly ještě u nikoho projevit, protože nepočítám s tím, že by s Mirenou byly mnoholeté zkušenosti... Případnou škodlivost tělíska vůči sobě ale neřeším. Je to moje první dítě, nějak mě před zavedením nenapadlo jaké pocity to ve mě bude vyvolávat. Kromě toho mi vadí i to, že cca po 2 dnech jakýschsi "premenstruačních" bolestí v podbřišku jsem začala krvácet a od té doby krvácím. Doktorka mi řekla, že krvácet možná ani nebudu. To mi taky celkem vadí, říkám si, že jsem mohla mít od menstruace ještě klid a že jsem se mohla na celou Mirenu vyprdnout. Byly jste po zavedení v podobném psychickém rozpoložení? Potřebovala bych nějakou korekci z venku, je mi jasný, že se mnou cloumají hormony a nejsem schopná uvažovat racionálně. Znáte někoho, kdo by si nechal tělísko vyndat z psychických důvodů - že by se s ním nesžil nebo by mu způsobovalo v letáku uváděné nežádoucí účinky jako nervozitu a změny nálady?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.