Přidat odpověď
Dobré dopoledne,
v současné době dost sleduji aktuální pracovní nabídky. Dost často narážím na nabídku pozic, které vypadají jako normální práce - např. asistentka, manager, řidič, hosteska,... ale díky svým zkušenostem už vím, že je to podvod a jedná se obyčejný podomní prodej, kde se 12-14 hodin denně plahočíte v zimě v létě a zvoníte na zvonky, vnucujete kolikrát naprosto nevýhodné produkty, jste nuceni lidem lhát, abyste si vydělali aspoň pár korun a nemáte za celý den čas se v klidu najíst nebo si aspoň odskočit na WC. I když to vám na pohovoru neřeknou, ale na konkrétní otázky týkající se pracovní náplně odpovídají hodně neurčitě a slibují horentní výdělky.
Ze svých zkušeností, kde jsem se bohužel účastnila tohoto divadla a vymývání mozků, uvádím firmy Jobing, SaveMax a Zepter International.
Pro lepší a výstižnější představu toho, jak takový pohovor a práce u těchto firem vypadají, můžu doložit článek, na který jsem narazila na internetu. Je sice delší, ale opravdu výstižný, doproučuji pročíst. Adresa na blog s článkem je http://varovani.blog.cz/ (a ne, není to můj blog a nedělám si reklamu, ale jsou tam daleko obsáhlejší informace, než co jsem v kostce napsala já).
Tímto článkem jsem jen chtěla pomoct těm z vás, které (nebo kteří) hledáte práci (a že vím, že v dnešní době to není jednoduché). Abyste nemuseli absolvovat tuhle habaďůru jako já a spousta dalších, co naletěli, ale abyste mohli svou energii a čas věnovat pohovorům na smysluplných pracovních pozicích u seriozních firem, které z vás nebudou dělat blbce.
Předchozí