No jak se to vezme. Brala jsem HA cca 5 let, důvod byl nepravidelná menstruace (třeba půl roku jsem jí neměla). Samozřejmě to fungovalo, když jsem poslušně zobala prášky. Brát jsem ji přestala proto, že jsem se o HA začala více zajímat (už jsem byla starší, nebylo mi 17) a dospěla jsem k názoru, že je to docela svinstvo. Dopovat organismus v tak mladém věku hormonama, krom toho nepravidelná menstruace není nic neobvyklého, jenom člověk musí být trpělivý, než se ta pravidelnost ustálí může to tělu trvat i 2 roky.
Kromě toho to mladý pár zbavuje odpovědnosti, tak slečna bere prášky, kluk se nemusí o nic starat, jestli má kondom nebo nemá. Krom toho je plno pohlav. nemocí, před kterými HA neuchrání. No nevím, jestli je tohle přínos ...
S hormonama podle mne není radno si zahrávat, si živě pamatuju, jak jsem HA začala brát, jak se mnou začaly mávat emoce. Byla to přímá návaznost na braní HA, tím jsem si jistá.
No a vedlejší účinky spolu s tím největším strašákem tj. problém s otěhotněním
... na gyndě, ale mají velké plakáty, na kterých v 10 ti bodech HA vychvalují, v příbalovém letáku si pak člověk počte "pěkné" věci.
A ještě, když jsem brala HA menstruaci jsem měla v prvních dnech bolestivou a celkově to trvalo týden, bez HA bolesti nemám (fakt ne) a mens. trvá 4 dny.
Určitě HA vynález je, ale jestli ženskému tělu více neškodí než prospívá .... určitě se HA nedá vytkout fakt, že mnoho mladých slečen uchránilo před nechtěným těhotenstvím a nejen ony slečny, ale celé rodiny, které by se také musely s danou situací vypořádat.