Přidat odpověď
částečný úvazek je ideální věc, která tu u nás bohužel není moc častá, těžko se shání.
Mám to štěstí, že se ve škole dá najít, naopak je to někdy i výhoda, když mi stačí pár hodin. O platu pak škoda mluvit :( ale jde to.
Ale i tak musí být můj nejmladší ve školce mezi prvníma ráno a poslední odpoledne, dojíždím.
Takže on musí být od 3,5 roku tak dlouho pryč, když přijde domů, místo hraní si s ním musím něco dělat, nákup, večeře, školní povinnosti starších, a na něho mám málo času.
Starší kluci chodili ze školky po obědě, bylo dost času na všechno, sice jsem pak chodila i do práce, ale bez dojíždění, takže si skoro ani nevšimli, že jsou chvilku někde jinde než se mnou, i nemoc nebyl problém, těch pár hodin ještě ne každý den senějak vyřešilo.
Nejstarší mě měl vlastně kdykoliv k dispozici celých 9 let, prostřední 7 a i ten minulý rok jsem jim byla hodně blízko, nejmladší si se mnou tolik neužil, a já s ním taky ne. A vidím, jak moc to chybí.
Nechtěla bych být doma napořád, to ne, ale aspoň do těch 5-6 let, předškolák už zvládne den bez maminky, ale ve 3 letech je to brzo.
Jenže vydělávat se musí :(
Předchozí