Přidat odpověď
Vím, že se tu podobně laděná témata objevují poměrně často, přesto stále váhám, zda HA ano či ne. Beru ji víceméně (s několika přestávkama) od 18 let, nyní mám 37 let. Trpím nedostatkem estrogenu a zejména progesteronu, na hormonální léčbu pro srovnání cyklu jsme nereagovala zrovna nejlépe navíc kdykoli jsem podpůrné léky vysadila, můj problém se vrátíl, spočíval tedy zejména v nepravidelné MS, cyklus přes 60 dní, anovulace apod. (kontryhel a bylinky neměly efekt vůbec žádný)
Vím, že HA není zrovna pro organismus ideální.
Ráda bych s HA skončila (důvodem není otěhotnění, mám dvojčata po hormonální stimulaci) ale po pěti měsích po vysazení mám tyto problémy (které jsem měla i před nasazením HA)
1. nepravidelný cyklus, zcela nevyzpytatelný
2. chloupky na bradě (nic hrozného, to není zásadní problém, 2x do týdne zlikviduji)
3. mastné vlasy (opět žádný probém)
4. zhoršení pleti (také nic zásadního)
5. padání vlasů - a to už je zásadní, jsou slabé a ubývá jich každým dnem několik set, hodně se kvůli tomu trápím
6. splaskly mi prsa (to beru spíš s humorem)
7. přibírám na váze, ale to počítám, že se srovná
Tak nevím, zda se k ní raději nevrátit? Kvůli těmto projevům se cítím špatně, nepřitažlivě, mám strach, že mě čeká paruka..
Jediné pozitivní zatím vidím v tom, že mám více chuť na sex (která byla HA dost potlačna)
Četla jsem tu příspěvky o tom, jak HA zvyšuje pravděpodobnost rakoviny apod. mám strach.
Takže brát nebo nebrat?
A pokud, je nějaké co nejméně škodlivá? Měla jsem Jasminel, snášela jsem ji dobře a až na tu nechuť sexovat a cenu jsem byla spokojená.
Předchozí