Přidat odpověď
Yuki, já se nemůžu přít to mrtě, to by mohl manžel, který by s vámi mohl vést dalekosáhlé diskuse na tohle téma, protože se tímhle zabývá... já prostě jen vím, co jsem psala. Raději dítěti dopřeju dětství a nechám mu narůst sebevědomí než abych ho za každou cenu "utopila" na gymnáziu. Ve městě je většina rodičů ambiciózních a děti vnadí na gymnázia... na vesnici mi přijde, že se ZŠ často zlepšují v těch vyšších ročnících, chodí do zájmových kroužků a stejně se pak dostávají taky na školy - gymnázia nebo na střední školy... jediné co pak musí je více se připravovat na přijímací zkoušky, což ale dětem, které na tu či onu školu chtějí nedělá takové problémy. Já a můj manžel nevidíme jediný důvod, proč dítě směrovat právě na gympl - byť předpoklady obě mají. Ano, budeme-li v té době bydlet tam kde bydlíme a bude-li dcera chodit kam chodí bude lepší, aby na jejich gympl jít chtěla, ale s tím, že gympl nezakončí, ale přejde na nějakoku spec. odbor. školu či jak to říct; pokud budeme bydlet na velké vesnici, odkud pocházíme, tak dokončí ZŠ...
Předchozí