Magráto, 3.11. je Daneček
Bude to sedět? I když já osobně jsem přístupná a tolerantní i k registrovanému partnerství
Počkej, jak se čtyřicítkou v dohledu? Vždyť jsme stejný ročník, mladé holky. A čtyřicítku na dohled ještě rozhodně nemáme
Popi, raft ... ani nápad
Ne, my jsme vyloženě válecí. Odpočinula jsem si tam, užila sluníčka, užila rodinky. Na výletě jsme nakonec jeli jen do NP Krka a do Trogiru. Jo a v Omiši jsme vylezli na ten hrad - stálo mě to jen asi 3 infarkty
a mou ségru obr modřinu na ledvinách, protože spadla na skálu, naštěstí to nebylo nic vážného. Danek se naučil plavat, ale počítám, že ve sladské vodě mu to zase tolik nepůjde.
Jinak Omiš mě zklamal. Nádherné staré město naprosto sprzněné stánky s příšernejma suvenýrama, úžasné kamenné uzoučké uličky přecpané ládujícími se turisty. Příště budem muset vybrat něco méně komerčního. Na Hvaru tohle nebylo
To samé Trogir, tam mi přišlo, že ta pevnost tam snad ani nepatří
Jo a v Omiši říkají písek ostré škváře, to se mi moc nelíbilo, ale to je detail.
Největší průser na celé dovolené byl, že jsem hned po příjezdu v pondělí musela do práce. Takže si ještě dneska těžko zvykám na chladné počasí a vstávání ve 4:30 grrr.
Jo a veliké plus a velikou zásluhu na naší dovolené musím připsat majitelce našich apartmánů. Ubytování super, ale hlavně paní Smiljana byla celá divá se o nás postarat. Uspořádala nám grilovačku - úžasné čerstvé ryby. Nosila nám horké koblihy skoro do postele. Nakládané ryby v olivovém oleji, citronu a rozmarýnu - úžasné. Dovlekla mě na svou zahrádku a nechala mě oholit její rozmarýnový keř
a ještě nám dala nám i ségře litr a půl domácí ořechovky - jak to moc nemusím, tak fakt výborné
Strašně nás mrzelo, že se nemáme jak revanžovat. Ale moje ségra ji dala krabičku mentolových cigaret a Snape lahev zelené a Smiljana byla spokojená
Chystáme se se ségrou poslat ji děkovný balíček s českým vínem, mentolovejma cigaretama a svíčkama
Jinak cesta pohoda. Cestou domů jen čekačka půl hodinky na mýtnici a hodinku na hranici Chorvatsko - Slovinsko, ale dalo se to. Jo a jako suvenýr jsem si přivezla krásnou mušli za v přepočtu 20 Kč
Fotky dodám. Zatím jsou uložené někde na disku a ten nevím kam ho Snape zašantročil