Přidat odpověď
no 5 hodin s pětileťákem, je dost rozdíl 20h sama... v autě je mimochodem taky připásaný
já za sebou mám aktálně 2x 15hodin v autě s dětima 9, 4,5 a 1 rok. Dvě starší měli každý své přenosné dvd a jeli pohádky, starší číst v autě nemůže, dělá se mu zle, ale jinak by si četl.
Děti zakladatelky jsou dost malé - takže nejmenšího jsme upláceli a při cestě zpět dost často stavěli a pouštěli proběhnout, jinak byl už dost histerický - jinak zabíralo na tu starší.. (mám za sebou i cestu v jejich necelcýh dvou kdy na pohádky vůbec nekoukala - má ADHD hyperaktiv) a je dobré nabalit třeba malou krabičku pro každého - a do toho nějaká překvápka - pastelky, omalovánky, kinder vejce, něco prostě nového, neokoukaného, hlavolam, skládačku, karetní hru pro dva starší, cestovní člobrdo, knížku s obrázkama.. nejlépe vše nové, neokoukané - třeba jojo, nejstaršímu - případně prostřednímu na střídání nějakou hru do ruky - PSP - nějaká MP3, pohádky, dvd, a sama víš co toho nejmenšího baví - tu moji turbomyšku ve dvou nic.. nevydržela u ničeho.. měla jsem strach, ale dali jsme to docela dobře
jinak švagrová jezdí s bratrem z německa - autem tak 8-12 hodin 1x za měsíc od synovcocvých 9 měsíců - a prostě zacpává pusu jídlem.. úplatky, něco co děti normálně nesmí jíst.. nebo jim dáváš výjimečně.. tomunejmenšímu třeba nějakou provlíkačku, korálky? nebo třeba trhat papírky a na větší to tuhým lepidlem lepit, to bylo jediné co naši prostřední kolem dvou let bavilo.
Tu asistenci, pokud je možná, bych si asi vyžádala, s takto malýma dětima sama s tak malým věkovým rozestupem, asi to bude záhul.
Držím palce, ať to dobře zvládnete.
Předchozí