Přidat odpověď
Ve Slatně se bydlí ok. Je to dobře vybavená čtvrť s výbornou dostupností do centra.
Jak jsem pochopila, tak vy budete bydlet v nové zástavbě na Šmahově, Křehlíkově a okolí. To bude trochu horší, protože to je opravdu kus od občanské vybavenosti - škol, školek, nákupů, lékařů. Ale to se určitě časem srovná, vzniknou nové možnosti.
Křižovatka je opravdu rušná, možná se časem postaví obchvat na Šlapanice, čímž by se Tuřance mělo ulehčit, ale to jsem jen zaslechla stylem JPP. Řípská jako příjezd na dálnici bude asi rušná pořád.
Dojíždět do centra můžete buď trolejbusem 31 nebo autobusem 76 z letiště, ten nebude tak plný. Brno obecně má MHD na výborné úrovni (taky náležitě drahou :) ).
Školky jsou dost plné, jako všude ve městě. Školy jsou dvě a jejich kvalitu neznám. S procházkama je to složitější - s kočárem se hezky jde vilkovou částí, která je hned vedle vás, nebo vycházkou na náměstí, kde se v létě hodně scházejí rodiče s dětma. Příroda ve Slatině moc není - za tou se musí dojíždět - to už tu někdo psal.
K lékaři jsem já ve Slatině nechodila, jezdím do centra, i k pediatrovi.
Předchozí