Přidat odpověď
Ahoj Markéto,
já rodila císařským řezem před týdnem, protože se malá Markétka :o))neotočila takže konec pánevní. A určitě jestli se budeš moci rozhodnout o anestezii tak si určitě dej tu částečnou, protože nic není hezčího když vidíš svoje dítě jako první úplně jsem to na tom sále obrečela radostí a hlavně hned vidíš že je mimčo hned OK a ty jsi klidnější. Já osobně měla s anesteziožkou domluvený že když budu chtít tak mě pak na sále popřípadě dá do celkové anestezie, ale nebylo to potřeba protože jsem si to opravdu užila horší je rekonvalescence po porodu císařským řezem můžu již srovnávat, protože první dcera šla přirozenou cestou a u ní jsem byla nastřižena a zašina jen na tři stehy. Jinak po částečné anestezii ležíš 24hodin na JIP a nesmíš se hnout, po přivezení ze sálu jsem ještě pět hodin necítila půlku těla a měl jsem kapačku, zavedenou močovou cévku a napojena na ekg a každou hodinu mi měřili tlak a muselo se hodně pít v těchto vedrech až čtyři litry vody a nesměla si 24hodin jíst, pak jen polévky a další dny kašovitou stravu. Malou jsem dostala až třetí den po císaři na 24hodinovou péči jinak mi jí do té doby přinášeli jen k přiložení. jo a ještě dostáváš věci proti bolesti prý je lepší čípek co se týče chemie, protože jsoještě injekce, ale ty prý obsahují opiáty takže nic moc. Já osobně vyzkoušela injekci a ta mi zabírala méně než čípky. Jo a ještě dostáváš po 24hodinách injekci do břicha - heparin na ředění krve. Co se táče močení a stolice při císaři je vše ok a bez bolesti. Přeji ti ať se ti narodí krásné děti ať už to bude císařem nebo přirozenou cestou za to ty děti stojí :o)))))))) hodně štěstíčka jestli tě bude ještě něco zajímat ohledně porodu dej vědět na alena.halova@centrum.cz protože na tento portál moc nechodím teď jsem tady hledala radu jak se starat o jizvu no v porodnici mi řekli až do desátého dne jen sprchovat, hodně větrat kůli zánětu a pak po 14dnech mazat plsním sádlem, protože to je to nejlepší protože palstiky se také dělají z prasečí kůže k ní má člověk nejblíže. Tak na závěr ať máme zdravé děti a my jsme maminky v pohodě.
Předchozí