Přidat odpověď
No to mam rada takovyhle kecy. Mam zdravku a byla to pekna drina. Ono myslet si, ze sestra picha injekce, ze je to brnkacka, ale ona taky musi vedet, co picha, jak se to redi, co to ma za ucinek, kam se to picha a proc ne jinam a obvykle komplikace, k tomu, je to dost narocny nejen fyzicky, ale i psychicky, jakoze neprijdu a nereknu pacientovi vyhrnout kosili, bod ho a letim, musi s pacientem promluvit, potesit, ulevit ... Maturovala jsem celkem 3x (tri ruzne obory, ne ze jsem 2x opravovala) a ta moje prvni maturita byla nejtezi. Maturovala jsem z celkem 6 predmetu. Nevim jak je to dnes, ale gymnazisti tehdy ze 4 - 5. Navic posledni rocnik je praxe 20 hodin tydne, coz odpovida polovicnimu uvazku a k tomu normalni pocet hodin ve skole. Zatimco druzi ctvrtaci maji dost volna na pripravu do skoly a k maturite, my jsme vstavaly v pul pate, pekne na 4 hodiny do spitalu a po obede studovat.
Na pohled spousta praci vypada snadna. Jako moje teta, ktera si mysli, ze "tukat do pocitace" se nauci kazdy. Jenze ona nechape, ze se taky musi vedet co do toho pocitace natukat.
Předchozí